Owens-Illinois van plan om nieuwe MAGMA-technologie te implementeren in glasfabriek van Holzminden

Owens-Illinois van plan om nieuwe MAGMA-technologie te implementeren in glasfabriek van Holzminden

Zeer flexibele productielijn als volgende stap naar commercialisering van revolutionaire technologie om glas te maken.

Holzminden, 12 september 2019Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, kondigt aan dat het zijn fabriek in Holzminden (Duitsland) toewijst voor de installatie van een nieuwe oven die beschikt over de allernieuwste technologie om glas te maken. Het bedrijf kondigde vorige maand voor het eerst de plannen aan voor een extra oven die gebruikmaakt van de nieuwste MAGMA-technologie van O-I en beschikt over een zeer flexibele productielijn. Het is de bedoeling de oven te plaatsen in de bestaande fabriek van O-I in Nedersaksen.

De MAGMA-technologie werd vorig jaar in november voor het eerste onthuld, na een succesvolle toepassing op een proeflijn in de Amerikaanse fabriek van O-I in Streator, Illinois. De nieuwe apparatuur in Holzminden is de volgende stap naar volledige commercialisering van de nieuwe technologie, door het productievolume op te schalen en het bedrijf in staat te stellen de testintensiteit en de reikwijdte te vergroten.

MAGMA is een baanbrekend initiatief, een volledig nieuwe manier om glas te maken, dankzij transformationele technologie en nieuwe processen. Deze innovatie van O-I maakt een ultraflexibele glasproductie mogelijk, die snel en met een lage kapitaalintensiteit kan wordt uitgebreid. “Innovatie en technologie zijn de hoekstenen van de bedrijfsstrategie van O-I”, aldus Vitaliano Torno, President van O-I Europe. “De MAGMA-technologie stelt ons in staat om de productie van glas op een nieuwe manier te definiëren, om onze klanten nog beter te bedienen en productieflexibiliteit te bieden.”

Deze investering schept nieuwe banen en biedt carrièremogelijkheden voor diegenen die graag duurzame producten willen maken die een positieve impact hebben op onze gemeenschappen. Glas is een natuurlijk product, dat oneindig en volledig recyclebaar en veelvuldig herbruikbaar is, en is dus de meest duurzame verpakkingsoplossing.

Reiner Zinnecker, Manufacturing Leader bij O-I Duitsland, zegt: “Het is geweldig nieuws dat onze zeer flexibele en technisch geavanceerde fabriek is geselecteerd voor een dergelijke baanbrekende technologie. We zijn verheugd om het voortouw te nemen en innovatie in de glasindustrie te stimuleren. Ons team van hoogopgeleide medewerkers is gedreven en speelt graag een ​​sleutelrol bij het realiseren van de visie van O-I inzake de toekomst van glasproductie."

###

Over O-I
Bij Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We houden van glas omdat het mooi en puur is, en volledig kan worden gerecycled. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten), en we zijn de voorkeurspartner van veel van 's werelds toonaangevende voedings- en drankmerken. We werken nauw samen met onze klanten, wenden onze passie en expertise aan om hun flessen iconisch te maken en we helpen hen bij de opbouw van hun merken wereldwijd. Met meer dan 26.500 medewerkers in 77 fabrieken verspreid over 23 landen heeft O-I een ongeëvenaarde wereldwijde impact. In 2018 bedroeg de omzet van het bedrijf $6,9 miljard. Ga voor meer informatie naar o-i.com.

Contacteer ons
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
John Kinnart Communications Consultant, Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.